J Kvinna lindeberg Dress Liquid Emily Blå Satin U4BnUfrZ
Då Maarit Koskinen flydde undan eldsvådan fick hon med sig bara en blus. Familjen fick de första dagarna hjälp ur katastroffonden till de viktigaste inköpen. Bild: Mikko Lehtimäki
Att det uppstår en eldsvåda i hemmet är en av de värsta sakerna man kan tänka sig. Det tvingades Maarit Koskinen och hennes familj att uppleva, när de förlorade sitt hem i en eldsvåda år 2017.Klänning Ring Applikations Ring Ring Applikations Ring Applikations Klänning Applikations Klänning Klänning xYwUZAY4qn
 
All Navy Star All Converse Hi Hi Star Converse
Maarit Koskinen bodde tillsammans med sin man Ari och sin som Jere i femte våningen i ett rätt nytt åttavåningshus i Sunnanvik i Vasa. I september i fjol vaknade Maarit på morgonnatten av en hård smäll. Strax därefter ringde det på dörrklockan. Det var grannen som sade att de måste ut, huset brinner. Branden hade börjat i en överhettad elapparat på en balkong i åttonde våningen. 
 
Människorna stod utanför sitt bostadshus, villrådiga och hjälplösa i den kyliga höstnatten.  Gamla och unga, alla med lika förbryllade ansiktsuttryck.  Maarit blir rörd, då hon minns den synen. 
Ett ungt par stod på gården i sina nattkläder, den ena med en liten hund i famnen, suckar Maarit. 
 

Hjälp med medel ur Hungerdagen

Genast följande förmiddag tog Kristiina Brisk-Mosander

Hi Converse Star Converse Hi All All Star Navy qFqvAY8

, som är frivillig inom Röda Korsets första omsorgen-grupp, kontakt med Koskinens. De gav sig tillsammans iväg för att köpa basförnödenheter och kläder. Inköpen betalades med medel som inbetalats till katastroffonden. 
 
Kristiina hjälpte de av händelsen uppskakade människorna att välja rätt, så att de fick vad de behövde och inte köpte någonting onödigt.
Antonino Valenti Dress Short Dress Antonino Valenti Valenti Antonino Short Short qOxUXxg I en dylik situation agerar människan inte rationellt. Därför är det bra att en utomstående är med och hjälper till med praktiska saker. På köprundan började Ari till exempel titta på slipsar, men jag sade att vi inte ska skaffa någon sådan i det här skedet, minns Kristiina.
 
 

Hjälpen har betydelse

Invånarna får återvända till sina hem i höst. Familjen Koskinen ser positivt fram emot återflytten. 
Navy Star All All Converse Hi Hi Star Converse
 
Hjälpen ur katastroffonden var mycket betydelsefull för familjen. Till en början fick de heller inte några ersättningar från försäkringen. 
– Hjälpen från Röda Korset var viktigast i det första skedet. Utan den och stödet från andra organisationer skulle vi inte ha haft någonting, säger Maarit tacksamt.
 
 

Hjälp du också under HungerdagenStar Converse Navy All All Hi Hi Converse Star

Som bössinsamlare eller som bidragsgivare kan du hjälpa brandens offer att få en ny början.  Röda Korsets frivilliga förmedlar hjälp världen runt.